Hoe de gevarenperceptie te doorstaan – Toptips

De Hazard Perception Test vormt een van de twee elementen van uw Theory Test. In plaats van vragen te moeten beantwoorden, krijgt u een reeks video’s te zien en wordt uw score gebaseerd op hoe lang het duurt voordat u op de gebeurtenissen in de video’s reageert door met de muis te klikken. Je moet slagen voor zowel de gevarenperceptie als de Q- en A-secties van de theorie-test om een algemene voldoende te behalen. U kunt natuurlijk cbr theorie vragen en antwoorden online vinden.

Deze tips voor gevaarherkenning helpen u bij de voorbereiding op en slagen voor uw gevaarherkenningstest.

 

Weet wat een gevaar vormt

Elk van de videoclips die u te zien krijgt, bevat alledaagse wegscènes met ten minste één ontwikkelingsgevaar. Een zich ontwikkelend gevaar is iets dat ervoor zorgt dat u actie moet ondernemen, zoals het wijzigen van uw snelheid of richting om een aanrijding te voorkomen.

Een voertuig dat van een zijweg komt, of een zebrapad voor u, wordt als een gevaar voor ontwikkeling beschouwd, terwijl iemand die deze handelingen op enige afstand van de weg uitvoert dat niet zou doen, omdat ze voor u ze uit de weg zouden moeten zijn, en daarom hoeft u geen actie te ondernemen.

 

Oefening baart kunst

In tegenstelling tot de Q- en A-sectie van de theorie-test, krijg je maar één kans om elk van de gevarenperceptie-videoclips te zien. Net als in het echte leven zijn er geen overstapjes als je een ontwikkelend gevaar niet op tijd ziet.

Hoewel de Hazard Perception Test echte videoclips gebruikt en is ontworpen om het dagelijkse rijden zo goed mogelijk na te bootsen, voelt het bekijken van een video heel anders dan autorijden, en u vraagt zich misschien af hoe u gevaarherkenning theorie kunt doorgeven de eerste keer dat je het probeert. Het beste wat u kunt doen, is verschillende oefentests doen, zodat u er een idee van krijgt. Je rijschool kan je misschien een aantal links naar video’s op hun eigen website geven, anders zou je in staat moeten zijn om veel online te vinden door snel te zoeken.

 

Klik zodra je het gevaar ziet

De meeste clips vertonen slechts één gevaar, hoewel een van de 14 die u ziet twee gevaren bevat. Voor elk is er een maximale score van 5, die wordt toegekend als u het gevaar snel opmerkt. Hoe langer het duurt voordat u het potentiële gevaar van tevoren ziet, hoe minder punten u ontvangt.