THE ULTIMATE AIRPORT PARKING GUIDE

Reserveer uw luchthavenparking vroeg

De prijzen voor parkeren op de luchthaven kunnen variëren tussen de soorten parkeerplaatsen, de luchthaven van waaruit u vliegt en de maand van het jaar (beschikbaarheid), dus de gouden regel is om uw luchthavenparking vroegtijdig te reserveren. Vooraf boeken zou u een veel betere prijs moeten opleveren en over het algemeen is het beste advies hoe eerder u boekt, hoe beter.

Het is altijd het duurst als u gewoon komt opdagen, parkeert en betaalt, dus reserveer eerst, ook al is het net voordat u aan uw reis naar de luchthaven begint.

Als u van tevoren boekt, kan het ook verstandig zijn om een annuleringsdekking toe te voegen om ervoor te zorgen dat uw boeking kan worden geannuleerd of flexibel is, voor het geval uw situatie verandert.

Het kiezen van de juiste parkeeroptie op de luchthaven

Parkeren op de luchthaven

Parkeren op de luchthaven is parkeren op een parkeerplaats op het luchthaventerrein. Dit zijn de eigen parkeerterreinen van de luchthavenexploitanten en ze liggen meestal op korte loopafstand van de terminal, dus ze kunnen snel, gemakkelijk en handig zijn, maar af en toe kunnen ‘off-site’-parkeergarages dichter bij het terminalgebouw liggen, afhankelijk van de grootte van de luchthaven.

Bij Amsterdam Oost parkeren is goed voor passagiers met veel bagage, zakenreizigers en passagiers die weinig tijd hebben. Ga na wat de beste lange parkeeropties bij Schiphol zijn.

Park & Ride bij Schiphol

Parkeren en rijden is waar u uw voertuig parkeert op een parkeerplaats buiten het luchthaventerrein en een pendelbus rechtstreeks naar de terminal neemt. Ook wel ‘off-site’ parkeren genoemd, parkeren en rijden is vaak de goedkoopste parkeeroptie op de luchthaven, er wordt meestal wat extra tijd toegevoegd aan uw reis naar de terminal, maar de shuttlebussen rijden wel regelmatig. Enkele van de beste park & ride-parkeergarages zijn echter net zo snel en handig als parkeren op het terrein.

Het is erg belangrijk om de geschatte transfertijd te controleren, het voordeel van parkeren en rijden is meestal een lagere kostprijs, maar u zult meestal extra reistijd in rekening moeten brengen voor de transfer. Snijd het niet te fijn, vooral tijdens drukke reisperiodes, je wilt niet te weinig tijd overhouden en je vlucht missen!

Parkeren en rijden is goed voor passagiers die op zoek zijn naar goedkoper parkeren op de luchthaven en passagiers die wat meer tijd kunnen besteden aan het bereiken van de luchthaventerminal.